“Великий людський жест, якому було завдано шкоди рішенням FIE” – німецька асоціація фехтувальників підтримала Ольгу Харлан

"Великий людський жест, якому було завдано шкоди рішенням FIE" - німецька асоціація фехтувальників підтримала Ольгу Харлан

КИЇВ. 28 липня. УНН. Німецька асоціація фехтувальників засудила дискваліфікацію Ольги Харлан на Чемпіонаті світу в Мілані, і назвала поведінку з боку українскої спортсменки “великим людським і спортивним жестом”, якому рішенням Міжнародної федерації фехтування FIE “завдано серйозної шкоди”, передає УНН.

Цитата

“Ми очікували б більшої чутливості до рішень такого масштабу, як дискваліфікація. Ольга Харлан чітко дала знак про готовність віддати честь шаблею. Те, що вона зробила, незважаючи на агресивну війну росії, яка порушила міжнародне право, і що асоціація дозволила їй це зробити, ми сприймаємо як великий людський і спортивний жест, якому сьогодні було завдано серйозної шкоди рішенням всесвітньої асоціації МФФ”, – йдеться на офіційному сайті німецької асоціації фехтувальників. 

Деталі

Там також нагадали про заяву МОК, що спортивні асоціації повинні делікатно реагувати, коли українські та російські спортсмени зустрічаються під нейтральними прапорами.

“Дуже суворе тлумачення правил послало фатальний сигнал далеко за межі світу фехтування. У такі часи буквальне тлумачення та застосування правил не повинно бути еталоном, і ми очікуємо змін у майбутніх змаганнях”, – йдеться в повдомленні.

Німецька асоціація фехтувальників раніше вже критично оцінювала повторний прийом російських і білоруських спортсменів і попереджала про проблеми, що виникли.

“Поточні рекомендації МОК та їх реалізація все ще мають явні прогалини і не приносять реальної допомоги асоціаціям. Ми вважаємо слушним знаком протест Української асоціації проти цього рішення”, – додала асоціація. 

Доповнення

Українську фехтувальницю Ольгу Харлан зняли з участі у поєдинку на чемпіонаті світу після того, як переможниця відмовилась тиснути руку росіянці Смірновій, що виступала як нейтральна спортсменка. 

Смірнова протестувала проти дій українки, вимагаючи її дискваліфікації відповідно до пункту 4.6 регламенту FIE – через відмову привітання з боку українки. Однак, згідно із даними лайвтабло чемпіонату світу, Харлан пройшла до наступного раунду. У наступному раунді вона мала зустрітися з представницею Болгарії Йоаною Ілієвою, та болгарку визначили переможницею автоматично.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федерація фехтування України оскаржить дискваліфікацію Харлан після відмови тиснути руку росіянці

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *