Спалення Азербайджанського прапору на змаганнях в Єревані: Європейська федерація відреагувала на інцидент

Спалення Азербайджанського прапору на змаганнях в Єревані: Європейська федерація відреагувала на інцидент

КИЇВ. 15 квітня. УНН. У Європейській федерації важкої атлетики відреагували на інцидент зі спаленням Азербайджанського прапору в Єревані, який стався на чемпіонаті Європи. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Федерації.

Цитата

“Європейська федерація важкої атлетики рішуче засуджує інцидент, який стався під час церемонії відкриття Чемпіонату Європи з важкої атлетики в Єревані 14 квітня 2023 року, під час якого людина підпалила прапор Азербайджану”, – йдеться у повідомленні.

Деталі

Інцидент трапився 14 квітня на церемонії відкриття чемпіонату Європи-2023 у Єревані. В момент, коли прапор Азербайджану винесли на сцену, невідомий чоловік вибіг туди, схопив прапор та підпалив його.

У Федерації зазначили, що вважають цей жест нападом на цілісність спортивних цінностей і на універсальні принципи чесної гри.

“Федерація миттєво відреагувала на цей інцидент, висловивши тверду позицію щодо оргкомітету та попросивши додаткових гарантій безпеки всіх учасників цього змагання. Європейська федерація важкої атлетики постійно була з делегацією з Азербайджанської Республіки, висловлюючи свою повну солідарність і підтримку спортсменам, тренерам і офіційним особам”, – додали в організації.

Доповнення

Як повідомляють азербайджанські ЗМІ, Міністр молоді та спорту АР, заявив, що азербайджанська делегація після події вирішила достроково покинути змагання.

У МЗС Азербайджану також відреагували на інцидент, зазначивши, що винні мають понести покарання.

“Ми засуджуємо спалення національного прапору Азербайджану на церемонії відкриття чемпіонату Європи у Вірменії. Викликає занепокоєння те, що організатори не вжили заходів безпеки щодо такої акції ненависті. Винні мають понести відповідне покарання!”, – написали у МЗС АР.

Як повідомляється, порушник – вірменин Арам Ніколян – був доставлений у відділення поліції за хуліганство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азербайджан закликав Вірменію “прийняти реальність” після Другої карабахської війни

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *