Нові правила у канадському хокеї – заборонили бійки

Нові правила у канадському хокеї - заборонили бійки

Київ. 12 серпня. УНН. Вища юнацька хокейна ліга Квебеку з майбутнього сезону офіційно заборонила бійки хокеїстів під час матчів. Про це йдеться у нових правилах, опублікованих керівництвом ліги, пише УНН.

Деталі

Вища юнацька хокейна ліга Квебеку (QMJHL) офіційно заборонила бійки хокеїстів під час сезону 2023-24 років. Згідно з новими правилами безпеки, гравці QMJHL, які б’ються під час гри, будуть автоматично вилучені з майданчика і можуть бути дискваліфіковані щонайменше на дві гри.

Також будь-який підбурювач до бійки буде автоматично дискваліфікований на одну гру. А якщо гравець вже брав участь у бійці в цьому сезоні, то він буде автоматично дискваліфікований ще на одну гру за будь-яку іншу сутичку.

Цитата

“Генеральні менеджери та тренери ліги ухвалили це рішення. Деякі з них насправді є колишніми хокеїстами високого рівня. Вони розуміють вплив травм під час гри та після закінчення хокейної кар’єри. Гравці, які отримали 15–20 струсів мозку, розуміють, як це відбивається на їхньому повсякденному житті. Нові правила дозволять хокею розвиватися у бік безпечнішого середовища”, – заявив речник ліги Максим Блуен.

Раніше голова НХЛ Гері Беттман називав хокейні бійки однією з традицій цього виду спорту.

Довідково

Головна юніорська хокейна ліга Квебеку (QMJHL) — одна з трьох головних юніорських хокейних ліг, що входять до канадської хокейної ліги. В лізі виступає 18 команд, 12 з яких представляють провінцію Квебек. QMJHL є найменшою за кількістю команд лігою в структурі КХЛ. В даній лізі немає поділу на конференції і підсумкова турнірна таблиця є спільною для всіх колективів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада звернулася до іноземних держав та спортивних федерацій через дискваліфікацію Ольги Харлан

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *