МОК розгляне допуск російських та білоруських спортсменів

МОК розгляне допуск російських та білоруських спортсменів

КИЇВ. 23 березня. УНН. 28 березня виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету проведе засідання, на якому буде обговорена участь російських та білоруських спортсменів в Олімпіаді. Про це йдеться на сайті МОК, передає УНН.

Цитата

«У перший день виконавча рада МОК обговорить висновки та розгляне відгуки з низки консультацій, проведених із членами МОК, Національними олімпійськими комітетами (НОК), Міжнародними федераціями (МФ) та представниками спортсменів на тему солідарності з Україною, санкцій проти росії та білорусі і статус спортсменів із цих країн», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський розкритикував керівника Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха за “намагань витягнути у світовий спорт представників держави-терориста” і наголосив, що “будь-який нейтральний прапор російських спортсменів заплямований кров’ю”.

Сполучені Штати разом із більш ніж 30 іншими країнами, включаючи Канаду та більшу частину Європи, підтримали заборону російським та білоруським спортсменам на участь у міжнародних змаганнях.

Водночас президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах закликав уряди держав не втручатися у рішення комітету.

А під час недавного виступу Бах, якого цитують ЗМІ, висловився за створення умов для допуску до змагань російських та білоруських атлетів. За словами глави МОК, виключення росіян і білорусів лише на підставі громадянства стало б “дискримінацією”, а Олімпійські ігри “можуть сприяти діалогу у напружений час”.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *