Краще без Олімпіади, ніж з рф: жіноча збірна України з боротьби бойкотуватиме турнір через допуск російських спортсменок

Краще без Олімпіади, ніж з рф: жіноча збірна України з боротьби бойкотуватиме турнір через допуск російських спортсменок

КИЇВ. 17 липня. УНН. Українські борчині-прикордонниці Анастасія Алпєєва, Марія та Соломія Винник відмовилися змагатися за путівку на наступні Олімпійські ігри через заявку росіянок на участь у змаганнях, передає УНН із посиланням на МВС.

Деталі

У Будапешті відбувся рейтинговий турнір з вільної боротьби, на якому розігрувалися ліцензії на право участі у наступних Літніх Олімпійських іграх-2024 у Парижі. На рейтинговому турнірі в Будапешті були заявлені спортсменки з рф, через що жіноча збірна України ухвалила рішення бойкотувати цей рейтинговий турнір.

«Асоціація спортивної боротьби України засуджує участь представників країни-терористки в спортивних змаганнях, а українські борчині не бажають тиснути руку представницям країни-агресора», – повідомили у відомстві.

Нагадаємо

Жіноча збірна України з боротьби бойкотуватиме міжнародний рейтинговий турнір у Будапешті (Угорщина) через допуск спортсменок з рф. При цьому чоловіча збірна України братиме участь у турнірі, оскільки там не буде представників росії та білорусі.

У минулому місці жіноча збірна України з боротьби успішно виступила на рейтинговому турнірі в Бішкеку (Киргизстан), де українки вибороли три золоті, дві срібні, дві бронзові медалі, посівши перше місце в командному заліку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еліна Світоліна офіційно стала першою ракеткою України

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *