Харлан рішенням МОК кваліфікована до участі в Олімпіаді – Гутцайт

Харлан рішенням МОК кваліфікована до участі в Олімпіаді - Гутцайт

Ольга Харлан

КИЇВ. 28 липня. УНН. Фехтувальниця Ольга Харлан рішенням МОК кваліфікована до участі в Олімпіаді. Як повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, робота по зняттю “чорної картки” для подальших змагань – триває, передає УНН.

Цитата

“Ольга Харлан рішенням МОК кваліфікована до участі в Олімпіаді. Попри весь хейт, який я особисто та моя команда пережили за ці 24 години, наполегливо працюючи заради українських атлетів і не реагуючи на нього, вже є перший результат”, – написав Гутцайт у Facebook.

За словами міністра, триває робота по зняттю “чорної картки” для подальших змагань Харлан та недопущенню аналогічних ситуацій в інших видах спорту.

Нагадаємо

Українську фехтувальницю Ольгу Харлан зняли з участі у поєдинку на чемпіонаті світу після відмови тиснути руку росіянці Анні Смірновій, яка виступала як нейтральна спортсменка.

Смірнова протестувала проти дій українки, вимагаючи її дискваліфікації відповідно до пункту 4.6 регламенту FIE – через відмову привітання з боку українки. Однак, згідно із даними лайвтабло чемпіонату світу, Харлан пройшла до наступного раунду. У наступному раунді вона мала зустрітися з представницею Болгарії Йоаною Ілієвою, та болгарку визначили переможницею автоматично.

Федерація фехтування України оскаржить дискваліфікацію Ольги Харлан на чемпіонаті світу після того, як її зняли зі змагань після відмови тиснути руку переможеної росіянки.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *