Гутцайт: 20 спортивних федерацій не допустили росіян та білорусів до змагань, 14 – допустили

змагань, 14 – допустили” />

КИЇВ. 20 липня. УНН. На сьогодні 20 спортивних федерацій не допустили росіян та білорусів до міжнародних змагань, 14 – допустили, за умови підписання декларації про не підтримку війни в Україні. Про це заявив міністр молоді та спорту України, президент НОК України Вадим Гутцайт в ефірі телемарафону, пише УНН.

Цитата

“20 федерацій, які на сьогодні не допустили взагалі росіян і білорусі під будь-яким прапором, вони не допущені до міжнародних змагань. На жаль є 14 федерацій, які допустили вже, але за певними критеріями, наприклад, як академічне веслування чи важка атлетика, які теж запропонували російським та білоруським спортсменам підписати декларацію, що вони не підтримують війну в Україні”, – розповів Гутцайт.

За його словами, російські та білоруські спортсмени не підписують цю декларацію.

“На жаль білоруси в деяких видах спорту підписують, вони готові на все, аби взяти участь у змаганнях, росіяни не підписують цю декларацію. І там вже теж не приймають участь найкраще спортсмени з рф”, – сказав Гутцайт.

Доповнення

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не ухвалив остаточного рішення щодо участі представників рф й білорусі у міжнародних змагань, зокрема у Олімпійських іграх 2024, втім розглядає можливість їх допущення лише як нейтральних атлетів.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *