Федерація фехтування України оскаржить дискваліфікацію Харлан після відмови тиснути руку росіянці

дискваліфікацію Харлан після відмови тиснути руку росіянці” />

Ольга Харлан

КИЇВ. 27 липня. УНН. Федерація фехтування України оскаржить дискваліфікацію Ольги Харлан на чемпіонаті світу після того, як її зняли зі змагань після відмови тиснути руку переможеної росіянки, повідомив у четвер в ефірі телемарафону президент федерації Михайло Ілляшев, пише УНН.

Однак далі у цьому турнірі в Мілані Харлан не виступатиме, вказав голова федерації.

Цитата

“Зараз ми готуємо протест, будемо оскаржувати це рішення, тому що безпосередньо суддя, який судив цей поєдинок, він жодних дій, чорну картку не давав, не дискваліфіковував її. Це вже потім почалися якісь підкилимні ігри, і ця дискваліфікація з’явилася вже після того, як навіть була наступна суперниця визначена, після того, як був навіть суддя на наступний бій призначений”, – вказав Ілляшев.

На запитання, як швидко очікується розгляд апеляції, він зазначив, що “ми сподіваємоя, що це буде днями”.

“Але вже мова про те, щоб її повернули на ці змагання, не може йти. У цьому випадку ми будемо лише домагатися того, щоб скасували цю чорну картку, тому що це є дискваліфікація, яка так само потягне за собою неможливість її виступів у командних змаганнях, які будуть через декілька днів тут, у Мілані. А нам важливо, щоб наша команда виступала”, – зазначив Ілляшев.

Раніше

Українську фехтувальницю Ольгу Харлан зняли з участі у поєдинку на чемпіонаті світу після відмови тиснути руку росіянці Анні Смірновій, яка виступала як нейтральна спортсменка.

Смірнова протестувала проти дій українки, вимагаючи її дискваліфікації відповідно до пункту 4.6 регламенту FIE – через відмову привітання з боку українки. Однак, згідно із даними лайвтабло чемпіонату світу, Харлан пройшла до наступного раунду. У наступному раунді вона мала зустрітися з представницею Болгарії Йоаною Ілієвою, та болгарку визначили переможницею автоматично.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *