Штучний інтелект відтворить голос Едіт Піаф для її біографії

Голос Едіт Піаф відтворять за допомогою штучного інтелекту

Голос Едіт Піаф відтворять за допомогою штучного інтелекту © Википедия Він прозвучить у біографії співачки.

Штучний інтелект відтворить голос легендарної Едіт Піаф через 60 років після її смерті. Це буде зроблено для того, щоб озвучити біографію співачки, повідомляє The Guardian.

Warner Music Group (WMG) уклала партнерську угоду зі спадкоємцями Піаф для виробництва повнометражного фільму «Едіт». Штучний інтелект навчать відтворювати голос співачки на основі сотень фрагментів. За задумом, це «ще більше підвищить справжність та емоційний вплив її історії».

“Сучасний погляд” на історію Піаф створять за допомогою анімації, в стрічку включать також архівні кадри, сценічні та телевізійні виступи, особисті кадри, що дозволить показати “справжній погляд на значущі моменти життя”.

Зазначається, що інформації про те, що штучний інтелект створить нові пісні, поки що немає.

Це вже не вперше, коли штучний інтелект має «повернути до життя» померлого митця. Так, у 2022 році штучний інтелект відтворив голос Енді Воргола для документалки Netflix «Щоденники Енді Воргола». Записи з його щоденника було прочитано актором Біллом Ірвіном, а потім перетворено на голос Воргола за допомогою програми штучного інтелекту Resemble.

Нагадаємо, “штучний інтелект” став словом року за версією словника Collins.

Влітку ZN.UA запитало українців про їхнє ставлення до штучного інтелекту та рівня взаємодії з технологією. Описуючи отримані результати, Юлія Самаєва констатує, що “Ставлення українців до штучного інтелекту надиво легковажне. Дарма”.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *