Росіяни на війні – стрічку включили до показу на швейцарському фестивалі

Швейцарський кінофестиваль включив до програми пропагандистську стрічку про росіян: реакція МЗС

© Getty Images Zurich Film Festival планує показати фільм, який відбілює військових РФ.

МЗС України висловило обурення через рішення швейцарського кінофестивалю Zurich Film Festival включити до програми пропагандистський документальний фільм “Росіяни на війні” (Russians at War) російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової, яка раніше працювала на Russia Today.

“Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує будь-які спроби надати росії культурну сцену для відбілювання її воєнних злочинів, тоді як російські війська продовжують чинити звірства проти українців”, – йдеться у повідомленні відомства.

У МЗС наголосили, що українська дипломатична команда системно та послідовно відстоюватиме ізоляцію країни-агресорки в культурній та інших сферах та додали, що російській пропаганді за ширмою культурного продукту — не місце на міжнародній культурній сцені та червоних доріжках.

Пропагандистську стрічку “Росіяни на війні”,  попри протести з боку українських громадськості та дипломатів, вже показали на міжнародному кінофестивалі у Торонто TIFF та на Венеційському кінофестивалі.

У ній росіянка намагається показати окупантів, як “звичайних людей”, які нібито не винні у тому, що змушені воювати, та не скоювали в Україні воєнних злочинів.

Раніше, попри заяву про зупинення показів пропагандистського документального фільму, Міжнародний кінофестиваль у Торонто (TIFF) таки включив його у розклад. 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *