Останній портрет Клімта продали за рекордні 85,3 мільйона фунтів

Передсмертна картина Клімта пішла з молотка: про яку саме йдеться

Клімт виробив доволі впізнаваний стиль, але наведена в тексті нижче картина Dame mit Fächer має дещо інший почерк, ніж найвідоміші твори майстра на кшталт “Данаї” © WikiArt.org Портрет неназваної жінки все ще стояв на мольберті в майстерні Клімта, коли художник помер у 1918 році.

Остання картина Густава Клімта пішла з молотка за 85,3 мільйона фунтів стерлінгів (108,4 мільйона доларів), що зробило її найціннішим твором мистецтва, коли-небудь проданим на аукціоні в Європі. “Дама з віялом” (Dame mit Fächer) продана гонконзькому колекціонерові, який переміг у чотиристоронній битві торгів на Sotheby’s.

«Це останній портрет, створений Клімтом перед його передчасною смертю, коли він ще був у розквіті творчості та створював деякі з його найдосконаліших та експериментальних робіт. Багато з цих робіт — звісно портрети, якими він найвідоміший — були замовленнями. Але це щось зовсім інше: технічний tour de force (досягнення, керовані з великою майстерністю), сповнений експериментів, що розсувають межі, а також щира ода абсолютній красі», – заявила Хелена Ньюман, голова правління Sothebys Europe, очільниця відділу імпресіонізму та сучасного мистецтва.

Портрет неназваної жінки все ще стояв на мольберті в майстерні Клімта, коли художник помер у 1918 році.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Helena Newman (@newmanhelena)

Азіатський вплив Клімта

Картина, описана як «шедевр художника на вершині його сил», має сильний азіатський вплив і є частиною японізму, який відноситься до впливу японського мистецтва та дизайну серед західноєвропейських художників.

Related video

Він також містить кілька китайських мотивів, включаючи фенікса, символ безсмертя та відродження, і квіти лотоса, які символізують любов.

Австрійський художник-символіст найбільш відомий своєю роботою над полотнами, інкрустованими сусальним золотом, такими як «Поцілунок», 1907-8, і «Портрет Аделі Блох-Бауер I», 1907.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *