Оскар випустить оновлену телеверсію з українською стрічкою

Disney випустить нову телеверсію

© EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN Кіноакадемія зреагувала на резонанс.

Американська кіноакадемія включить нагородження документальної стрічки «20 днів у Маріуполі» до скороченої версії церемонії вручення «Оскара», яку розіслали світовим мовникам. Deadline повідомляє, що це сталося після резонансу та обурення, які викликала відсутність цього фрагменту у телеверсії.

Оновлену версію отримають усі світові ліцензіати «Оскара», а не лише український.

Як пише видання,  це рішення було прийняте після того, як «Суспільне телебачення» — мовник, який володіє правами на трансляцію церемонії вручення «Оскара» в Україні, висловив протест проти відсутності цієї категорії в 90-хвилинній версії, заявивши, що «шокований і глибоко розчарований» цим рішенням.

Телеканал «Суспільне» транслював церемонію вручення «Оскара» в прямому ефірі в Україні. Але через різницю в часі трансляція розпочалася о 1 годині ночі за місцевим часом і закінчилася близько 4:30 ранку, що обмежило кількість людей, які змогли її побачити. «Суспільне» планувало показати 90-хвилинну версію в прайм-тайм у понеділок увечері, однак виявилось, що номінація «Найкращий документальний фільм» та зворушлива промова режисера української стрічки у телеверсії відсутня.

Особливе обурення в суспільстві викликав той факт, що 90-хвилинна скорочена версія минулорічної церемонії вручення «Оскара» включала в себе категорію «Найкращий документальний фільм», в якій перемогла стрічка «Навальний» — про російського опозиціонера Алєксєя Навального. Так само до телеверсії торік включили і промову дружини Навального Юлії.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення також надіслала організаторам різку заяву з приводу виключення документального фільму.

«Сьогодні всі демократичні країни світу шукають будь-яку можливість протистояти військовій агресії, яка становить загрозу мирному світовому порядку. У цей момент ваші співробітники вирішують видалити фрагмент церемонії, де журналісти отримують премію за повнометражний документальний фільм, який розповідає про жахи війни! … Нам важко повірити, що таке рішення співробітників студії може бути політично вмотивованим рішенням, узгодженим з керівництвом компанії», — йдеться у листі.

Нацрада також просила створити та розповсюдити серед мовників оновлену міжнародну версію, в якій буде збережено фрагмент з номінацією «Найкращий документальний фільм».

Разом із тим, наголошує видання, немає жодних ознак того, що пропуск найкращого документального фільму був зроблений з політичних міркувань.

 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *