Оскар 2024 – 20 днів у Маріуполі номінували у категорії Найкращий документальний фільм

Фільм «20 днів у Маріуполі» номінували на «Оскар»

“20 днів у Маріуполі” номінували на “Оскар” © EPA/SERGEI ILNITSKY Він боротиметься за звання найкращої документальної стрічки.

Документальну стрічку Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» номінували на здобуття премії «Оскар», повідомляється у Twitter Американської кіноакадемії.

У цій номінації представлені також фільми «Бобі Вайн: Президент народу», «Вічна пам’ять», «Чотири дочки» та «Вбити тигра».

Володарі премії стануть відомими 10 березня.

Стрічка «20 днів у Маріуполі» Чернов створив разом із фотографом Євгеном Малолєткою та продюсером Василисою Степаненко. У травні цього року за свою роботу творці фільму здобули Пулітцерівську премію.

Вони стали останніми міжнародними журналістами, які продовжили роботу в оточеному Маріуполі і зафіксували кадри, що облетіли безліч світових ЗМІ і стали визначальними образами війни: смерті дітей, масові поховання, розбомблений пологовий будинок та інші жахи російських злочинів.

Через 20 днів команді вдалося залишити місто та вивезти відзнятий матеріал, з якого вдалося змонтувати фільм. У травні цього року за свою роботу творці фільму здобули Пулітцерівську премію.

Майже зруйнований росіянами Маріуполь уже рік перебуває в окупації. В український інформаційний простір потрапляє мало інформації про життя його мешканців та функціонування інфраструктури. Однак помітно, що Росія намагається створити картину відновлення міста. На кістках. Навіщо це потрібно країні-терористці, пояснив аналітик Громадянської мережі “ОПОРА” Анатолій Бондарчук у статті для ZN.UA «ОКУПОВАНІ. Як і навіщо Росія “відновлює” Маріуполь».

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *