Музей Булгакова у Києві може змінити свій статус

Мінкульт розглядає виключення музею Булгакова з переліку пам’яток національного значення

© Музей Булгакова в Києві / Facebook Постать письменника Михайла Булгакова переосмислюють в Україні.

Мінкульт переглядає статус 14 об’єктів, які можуть виключити з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення у рамках дерусифікації. Імовірно деякі переведуть на «місцевий» рівень, зокрема музей Михайла Булгакова у Києві.

Про це в етері національного телемарафону розповів тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

«Деякі пам’ятки національного значення, які, можливо, мають не тільки ідеологічне забарвлення, але й справді є пам’ятками мистецтва й історії, можуть змінити свій статус із національного на місцевий. Будинок Булгакова хоч і може бути одним із таких прикладів, проте повинен, вочевидь, залишитися у реєстрі пам’яток як приклад історичної архітектури Києва кінця XIX сторіччя», – заявив Карандєєв.

Зазначимо, оскільки у низці своїх творів Михайло Булгаков висловлював українофобські погляди його культурна спадщина опинилася у фокусі дерусифікації.

Нагадаємо, уряд вилучив із Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятники російському письменнику Алєксандру Пушкіну, більшовицькому ватажку Ніколаю Щорсу, а також іншим російським і радянським діячам.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *