Гурт AC/DC – пішов з життя перший барабанщик

Помер перший барабанщик рок-гурту AC/DC Колін Берджесс

© AC/DC /Facebook Музикантові було 77 років.

У віці 77 років помер перший барабанщик рок-гурту AC/DC Колін Берджесс, повідомляє Deadline.

Його смерть гурт підтвердив у своїй заяві в дописі на Facebook.

«Дуже сумно чути про смерть Коліна Берджесса. Він був нашим першим барабанщиком і дуже шанованим музикантом. Щасливі спогади. Відпочивай з миром!», — йдеться у повідомленні.

Причини смерті музикантка не повідомляються.

Берджесс, уродженець Австралії, об’єднався з іншими членами першого складу AC/DC, до якого також входили головний вокаліст Дейв Еванс, Малкольм Янг, Ангус Янг і Ларрі Ван Крідт. Почавши роботу з гуртом у 1973 році, він залишив його наступного року. Берджесса замінив  Філ Радд, який став найвідомішим барабанщиком AC/DC.

Пізніше Берджесс виступав з AC/DC, коли вокалістом гурту був Бон Скотт.

До AC/DC Берджесс був частиною австралійської групи The Masters Apprentices, яка мала низку хітів у чартах наприкінці 1960-х та на початку 70-х років. Далі він створив хард-рок-групу His Majesty, а пізніше виступав з австралійською групою Dead Singers.

Під час роботи з AC/DC, яка тільки виходила на сцену, Берджесс зіграв у дебютному синглі гурту «Can I Sit Next To You, Girl?».

На більш пізньому етапі своєї кар’єри Берджесс і його брат Денні привернули увагу тим, що пережили серйозну автомобільну аварію дорогою на вечірку з нагоди випуску альбому. Вони обидва відновили свою кар’єру та стали об’єктами документального фільму про повернення, зрештою виступаючи в The Burgess Brothers Band, а пізніше — у Burgess Burgess.

У жовтні 2017 року у віці 70 років пішов з життя продюсер гурту – австралійський музикант шотландського походження Джордж Янг.

Місяць потому у віці 64 років помер один із засновників гурту AC/DC Малкольм Янг.

 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *