Фестиваль європейського кіно в Росії – ЄС знову проведе фестиваль, незважаючи на війну

ЄС повернув кінофестиваль до Росії, незважаючи на війну в Україні

До Росії повертається фестиваль європейського кіно © depositphotos/ oleksii.chumachenko Минулого року подію скасували через вторгнення до нашої країни.

Європейський Союз знову проводить Фестиваль європейського кіно в Росії, незважаючи на повномасштабне вторгнення, що триває до України. Як повідомляється на сайті Представництва ЄС у РФ, слоганом фесту цього року став «Культура об’єднує», «який має наголосити на єдності культур та інтересів».

«У нинішні непрості часи ця тема є найбільш актуальною. Наразі особливо важливо знаходити нові можливості порозуміння. Доброта, сім’я, одна єдина планета, спільна історія та спільне майбутнє – ось наші головні теми, засновані на загальнолюдських цінностях. Надзвичайно цінним здається продовжувати нагадувати про них зараз за допомогою сміливого, чесного, драматичного, смішного, людяного – дуже різного кіно», – заявив посол Європейського Союзу в Російській Федерації Ролан Галараг.

Фестиваль проводився в Росії протягом 15 років, але у 2022 році його скасували через початок повномасштабного вторгнення до нашої країни.

Російська пропагандистська агенція ТАСС повідомляє, що відкриття фестивалю відбулося 25 жовтня у московському кінотеатрі «Ілюзіон». На ньому виступив Галараг, який заявив, що “магія кіно долає мовні, культурні бар’єри та відстані, зближує нас усіх”.

Він також додав, що «фільми дозволять глядачам “зануритися у різноманіття культур та випробувати емоції”, і додав, що захід проводиться, незважаючи на “складний контекст” відносин ЄС та Росії».

Фестиваль пройде з 1 до 15 листопада в онлайн-форматі. У його програмі – 21 фільм із Бельгії, Франції, Німеччини, Іспанії, Італії, Люксембургу, Нідерландів, Чехії, Данії та інших країн ЄС, а також два фільми спільного виробництва російських та європейських кіностудій. Всі картини можна буде переглянути онлайн та без реєстрації.

Нагадаємо, Єврокомісія має намір представити 8 листопада оцінку прогресу, досягнутого Україною на шляху до членства в ЄС, що є ключовим кроком до ухвалення рішення про те, чи розпочинати переговори щодо вступу. У Reuters вважають, що Київ отримає позитивну рекомендацію, але можливо з додатковими умовами, пов’язаними з боротьбою з хабарництвом і правами меншин — останнє питання порушувала Угорщина.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *