Додаток UnderBooks – Даша Асаф’єва створила застосунок з українськими аудіокнижками

В Україні створили додаток з аудіокнигами вітчизняних авторів

Створено застосунок з українськими книгами минулого та сьогодення © скриншот Книжки озвучували професійні читці та українські артисти.

Українська співачка Даша Астаф’єва разом з творчим колективом створила застосунок UnderBooks з перлинами української літератури минулого та сьогодення. Роботу з пошуку найкращих творів класиків і книжок сучасних маловідомих, але потужних авторів творці проєкту взяли на себе.

Книжки озвучували професійні читці й українські артисти: Тетяна Гончарова, Вікторія Левченко, Матвій Ніколаєв, Даніела Заюшкіна, Вʼячеслав Скорик і Даша Астаф’єва. А обкладинки малювали відомі українські ілюстратори та художники: Саша Чічкан, Мітя Фєнєчкін, Нікіта Кравцов, Аня Пилипчук, Уляна Балан.

Зараз у застосунку доступні твори Григорія Косинки, Кирила Поліщука, Тані Поставної, Назарія Заноза, але творці проєкту обіцяють згодом повнювати колекцію.

«Я помітила, що на запитання “Що останнє ти читав з українського?” найчастіше не знаходять відповіді ті, хто віддають більшість вільного часу допомозі Україні. Ці люди волонтерять, працюють на нашу перемогу й узагалі не встигають прочитати щось, окрім стрічки новин. Тому ми з командою вирішили створити зручний застосунок із крутими українськими аудіокнижками — для наших, вічно заклопотаних. Можна не відриватися від своїх справ, не марнувати час на пошук якісної літератури — просто увімкни будь-яку книжку з UnderBooks і слухай класні твори наших письменників», – розповіла Астаф’єва.

Наразі застосунок доступний для операційної системи iOS, найближчим часом з’явиться і на Android.  Підписка на місяць коштує 9,99 доларів, на півроку – 11,99 доларів, а на рік – 29,99 доларів.

Детальніше з проєктом можна ознайомитися на його сайті.

Related video

Нагадаємо, директорка Українського інституту книги Олександра Коваль заявила про те, що в Україні залишилося лише 130 книгарень. Вона також додала, що з 2021-2022 років в Україні суттєво зменшилася кількість книг, що видаються: з 21 тисячі до 9,7 тисяч. Зменшилася і кількість тиражів: з 45 мільйонів до 11,6 мільйонів копій.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *