З планового ремонту вийшов черговий блок теплової генерації потужністю 100 МВт — Міненерго

З планового ремонту вийшов черговий блок теплової генерації потужністю 100 МВт — Міненерго

КИЇВ. 3 листопада. УНН. На одній з ТЕС країни завершено плановий ремонт чергового блоку теплової генерації. Це дозволило додати до енергосистеми додаткові 100 МВт потужності. Застосовувалися обмеження виробництва електроенергії з ВДЕ у 408 МВт. Про це повідомляє пресслужба Міненерго, передає УНН.

Цитата

“З планового ремонту вийшов блок однієї з ТЕЦ. Він зміцнив енергосистему на 100 МВт додаткової потужності. Минулої доби у першій половині дня застосовувалося обмеження виробництва електроенергії з ВДЕ на 408 МВт. У поточний короткотерміновий ремонт на одній з ТЕЦ виведено один енергоблок”, — йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що електроенергії, яку виробляють українські електростанції, цілком достатньо для забезпечення потреб споживачів.

Наслідки обстрілів

У Харкові внаслідок нічного обстрілу без світла — 146 побутових та 13 юридичних абонентів. Також у Вінницькій області внаслідок падіння уламків збитого безпілотника знеструмлено 1562 споживачі. Станом на ранок більшість підключено.

Ситуація у прифронтових областях

На Сумщині підключено населений пункт, який був знеструмлений через технологічні порушення. Світло з’явилося у понад 2 тисяч споживачів. У Донецькій області за минулу добу через обстріли було відключено 2709 абонентів. У Дніпропетровській області через бойові дії було відключено 166 споживачів. Їх усіх уже заживили.

Також без світла залишається частина споживачів у Чернігівській, Запорізькій, Херсонській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міненерго спростували фейк про обмеження електроспоживання у листопаді 

Загалом за добу енергетики заживили понад 11 тисяч споживачів. Більшість із них — у Донецькій області.

У Херсоні внаслідок технологічних порушень на лінії знеструмлено Херсонську ТЕЦ.

Наслідки підриву дамби Каховської ГЕС

Через підтоплення у Херсоні залишаються без світла понад 1000 споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли.

Ситуація на ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС — без змін. Він становить 15,68 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *