Уряд запровадив нові правила експорту агропродукції в умовах воєнного стану

Уряд запровадив нові правила експорту агропродукції в умовах воєнного стану

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Кабінет Міністрів України затвердив нові правила для експорту агропродукції в умовах воєнного стану. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Мінагрополітики.

Цитата

“Уряд схвалив постанову № 1132 «Про реалізацію експериментального проекту з верифікації суб’єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проєкт є експериментальним, його координують Мінагрополітики, Мінекономіки, Мінцифри, Мінфін, Держмитслужба та ДПС.

Що передбачає проект

За задумом, нові правила для експорту агропродукції в умовах воєнного стану повинні унеможливити зловживання та порушення законодавства, а також захистити права агропідприємців.

Буде сформований перелік верифікованих суб’єктів агропромислового комплексу, які здійснюють експорт товарів. Зокрема, зернових, олійних і продуктів переробки.

Підприємець для включення в перелік експортерів повинен відповідати 4 критеріям:

1) Бути платником ПДВ на момент подачі заявки на експорт та станом на 23 лютого 2022 року;

2) Не мати податкового боргу з повернення валютної виручки;

3) Щодо підприємця не складався акт ДПС про відсутність за місцем юридичної реєстрації при перевірці дотримання валютного законодавства;

4) Підприємець має документальне підтвердження від банку, з яким працює, що з 23 лютого 2022 року по 27 жовтня 2023 року він провів хоча б одну успішну експортну операцію, по якій було повернення валютної виручки.

Згідно з повідомленням, рішення про включення в перелік експортерів буде ухвалюватися протягом трьох робочих днів після подачі заявки в Державний аграрний реєстр (так звана “Дія для аграріїв”).

Постанова  набирає чинності з 10 листопада, до того часу митниця буде оформлювати експорт за чинними процедурами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна експортувала тимчасовим морським коридором майже 700 тис. тонн зерна – міністр

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *