Україна та Румунія домовилися підвищувати транзитний потенціал для експорту української аграрної продукції

Україна та Румунія домовилися підвищувати транзитний потенціал для експорту української аграрної продукції

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. За підсумком засідання уряду України та Румунії було підписано Спільну заяву щодо поглиблення співробітництва в різних галузях. Зокрема, домовилися підвищувати транзитний потенціал для експорту української аграрної продукції шляхом повноцінного використання шляхів солідарності ЄС. Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата

«Сьогодні за підсумками засідання Уряду України та Уряду Румунії в Києві підписали Спільну заяву щодо поглиблення співробітництва в різних галузях», – повідомив Шмигаль.

За його словами, було погоджено покращити роботу пунктів пропуску через українсько-румунський кордон

«Домовились підвищувати транзитний потенціал для експорту української аграрної продукції шляхом повноцінного використання шляхів солідарності ЄС. Сільське господарство. Крім розвитку шляхів солідарності, для українського продовольства це ще й потенціал реалізації проєктів у сфері зберігання зерна», – розповів Шмигаль.

Також він зазначив, що Україна хоче розвивати експортно-імпортні спроможності з європейським енергетичним простором.

«І тут, зокрема, зацікавлені у відновленні міждержавної повітряної лінії між Південноукраїнською АЕС та румунською підстанцією Ісакча», – сказав Шмигаль.

Шмигаль також повідомив, що Україна наголосила на можливості розширити взаємодію у сфері енергетики, транспорту та цифровізації через статус України як асоційованої держави-учасниці ініціативи «Трьох морів».

«Вже в найближчому майбутньому продемонструємо нові результати нашої співпраці. І кожен такий результат буде внеском в краще майбутнє українського і румунського народів, у мир та безпеку Європи та світу», – сказав Шмигаль.

Доповнення

Україна та Румунія провели спільне засідання урядів: є нові домовленості, у тому числі про боєприпаси.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *