Представник керівництва Bacardi потрапив до переліку кандидатів на санкції – НАЗК

Представник керівництва Bacardi потрапив до переліку кандидатів на санкції – НАЗК

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. НАЗК внесло до переліку кандидатів на санкції топпредставника компанії Bacardi Константіна Якімова, який раніше обіймав посаду керівника українського офісу. Про це повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції, пише УНН.

Цитата

“Якімов є громадянином рф і безпосередньо впливає на рішення компанії залишатися на російському ринку. Завдяки діям таких осіб як Константін Якімов бренди компанії Bacardi можна знайти не тільки на території росії, а й на тимчасово окупованих територіях України”, – йдеться у повідомленні.

Деталі

Агентство вже надіслало до Служби безпеки України пропозиції щодо застосування санкцій проти Константіна Якімова.

“У осіб, щодо яких ще не застосовані санкції, але які вже перебувають у переліку кандидатів на санкції, майже одразу починають виникати проблеми, яких вони не мали раніше. Наприклад, при відкритті рахунків у закордонних банках або оформленні віз для виїзду за кордон” – пояснили у НАБУ.

Там також зауважили, що накладання санкцій на Якімова має вплинути на позицію компанії та спонукати ухвалити рішення щодо виходу компанії з російського ринку. Це також має стати попередженням для інших міжнародних компаній та їхнього топменеджменту, які все ще співпрацюють з агресором.

Нагадаємо

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло бермудську компанію Bacardi Limited до переліку міжнародних спонсорів війни. Компанія продовжує вести бізнес в рф та активно шукає там нових співробітників. 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *