Новий пакет допомоги від США: мільйони снарядів, зокрема й лазерні боєприпаси для боротьби з дронами

Новий пакет допомоги від США: мільйони снарядів, зокрема й лазерні боєприпаси для боротьби з дронами

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Міноборони США уточнило, що увійде в пакет військової допомоги Україні: 125 мільйонів доларів на озброєння та обладнання, а також 300 мільйонів доларів на зміцнення системи ППО. Про це йдеться у заяві відомства, пише УНН.

Деталі

Новим пакетом Міністерство оборони США виділяє 125 мільйонів доларів для задоволення нагальних бойових потреб України, а також ще 300 мільйонів доларів з рахунку Ініціативи сприяння безпеці України (USAI) для зміцнення протиповітряної оборони України в довгостроковій перспективі.

Зокрема, через програму USAI до України надійдуть додаткові боєприпаси з лазерним наведенням для боротьби з безпілотними авіаційними системами.

У заяві підкреслюється, що надання оборонних послуг за програмою USAI означає початок процесу укладення цільових контрактів з промисловими компаніями для надання додаткових технологічних можливостей для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Палата представників США схвалила пакет допомоги Ізраїлю на 14,3 мільярда доларів – CNN

Водночас в новий пакет допомоги від США увійдуть боєприпаси для зенітно-ракетних систем NASAMS, артилерійських ракетних систем HIMARS, артилерійські снаряди калібру 155 і 105 мм, ракети з трубчастим запуском, оптичним відстеженням і дротовим наведенням TOW, протитанкові комплекси «Джавелін», понад 3 мільйонів патронів до стрілецької зброї та гранати, підривні боєприпаси для розчищення перешкод, протипіхотні боєприпаси M18A1 Claymore. А також 12 вантажівок для перевезення важкого обладнання, спорядження для зимової погоди, запасні частини та інше польове обладнання.

Нагадаємо 

У п’ятницю 3 листопада, США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, до якого увійшло озброєння та обладнання на 125 мільйонів доларів. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *