Нацбанк очікує близько 45 млрд дол. кредитів та грантів для України цього року

року” />

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Національний банк  України повідомив у четвер, що очікує близько 45 млрд дол. кредитів та грантів у межах фінансової підтримки для України цього року, передає УНН.

Деталі

“Очікується, що загальний обсяг фінансової підтримки у формі кредитів і грантів цьогоріч сягне близько 45 млрд дол. США”, – ідеться у повідомленні.

Як зазначили у НБУ, завдяки міжнародній допомозі уряд має змогу фінансувати значний дефіцит бюджету, а НБУ – підтримувати високий рівень міжнародних резервів та балансувати валютний ринок.

“За прогнозом НБУ, рівень міжнародних резервів наприкінці цього року становитиме майже 42 млрд дол. США, а в наступні роки зросте до 45 млрд дол.” – сказано у повідомленні.

Також повідомляється, що Нацбанк переглянув основне припущення щодо тривалості високих безпекових ризиків.

“Припускається, що вони зберігатимуться щонайменше до кінця 2024 року. Це припущення узгоджується з переважною більшістю експертних прогнозів та результатами опитувань. Також воно відповідає припущенням, закладеним у проєкт бюджету на 2024 рік, що передбачає збереження значних видатків на підтримання обороноздатності впродовж року. Отже, ключовим ризиком прогнозу і надалі залишається триваліший термін, а також непередбачувані характер та інтенсивність повномасштабної війни”, – вказано у повідомленні.

Нагадаємо

НБУ покращив прогноз зростання ВВП України цього року до 4,9%, інфляції – до 5,8%.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *