Далекосяжна екологічна катастрофа: в ООН дали експрес-оцінку підриву Каховської ГЕС

Далекосяжна екологічна катастрофа: в ООН дали експрес-оцінку підриву Каховської ГЕС

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Програма ООН з довкілля (ЮНЕП) опублікувала екологічну експрес-оцінку прориву Каховської дамби. У ній зазначається, що прорив Каховської дамби в червні 2023 року є екологічною катастрофою великого масштабу, який виходить за межі України. Про це повідомив на брифінгу 26 жовтня речник Генерального секретаря ООН, передає УНН.

Цитата

«Повертаючись до України: Програма ООН з довкілля (ЮНЕП) сьогодні (26 жовтня – ред.) опублікувала екологічну експрес-оцінку прориву Каховської греблі. У доповіді наголошується, що прорив Каховської греблі у червні цього року є далекосяжною екологічною катастрофою, яка виходить за межі України; масштаби якої можуть бути незрозумілими найближчими роками чи навіть десятиліття”, – зазначили в ООН.

Згідно з оцінкою, “хоча повінь нижче за течією завдала значних екологічних втрат і шкоди, ситуація вища за греблю ще серйозніша”. У доповіді наголошується, що “події призвели до викиду хімічних забруднюючих речовин, у тому числі машинної олії та рідких добрив, оскільки у зоні затоплення перебувала значна кількість об’єктів зберігання хімікатів”. “Це може негативно вплинути на фауну та флору, а також на жителів постраждалої території”, – вказали в ООН.

Раніше

УНН повідомляв, що в Україні розслідується 265 проваджень щодо воєнних злочинів проти навколишнього середовища.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *