білорусь вимагає у рф компенсацію через відтермінування запуску БелАЕС — ЗМІ

білорусь вимагає у рф компенсацію через відтермінування запуску БелАЕС — ЗМІ

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. білорусь поставила перед росією питання про виплату компенсацій через введення БелАЕС в експлуатацію у пізніший термін. Про це заявив самопроголошений білоруський президент олександр лукашенко, передає “Радіо Свобода”, пише УНН.

Цитата

“Звичайно, за договором ми поставили перед ними питання про компенсації. Це приховувати не треба. Нічого там надзвичайного не було. Але такі питання було поставлено у зв’язку з тим, що порушено терміни введення станції, і відповідальність за це несе російська сторона”, — сказав лукашенко.

Деталі

Він також додав, що росія запропонувала у якості компенсації продаж ядерного палива “як для своїх станцій” та п’ятирічну гарантію на основні вузли.

Зазначається, що білоруська АЕС знаходиться у Гродненській області. У листопаді 2020 року олександр лукашенко офіційно відкрив станцію після закінчення будівництва першого енергоблоку. Тоді ж ЗМІ писали, що у перші два роки роботи БелАЕС простоювала більшість часу. Усього вона виробила трохи більш ніж половину обсягу електроенергії, запланованої на один рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європарламенті визнали лукашенка співучасником злочинів, які скоїла рф в Україні

За будівництво станції, яка подавалася як спосіб уникнути енергетичної залежності, білорусь має росії виплати за кредитом у 10 мільярдів доларів. росія також постачальник палива для станції.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *