“Вінницяпобутхім” може зупинити виробництво на певний час через позов…

"Вінницяпобутхім" може зупинити виробництво на певний час через позов Мін'юсту про націоналізацію

Зустріч голови АРМА Олени Думи з представниками ТОВ "Крайтекс-сервіс". Фото: пресслужба агентства

“Вінницяпобутхім” може тимчасово зупинити свою роботу, якщо Вищий антикорупційний суд задовольнить позов Міністерства юстиції про його націоналізацію.

HR Wisdom Summit

Побудуйте ефективну HR-стратегію вашого бізнесу HR Wisdom Summit від Delo.ua та Ekonomika+ 17 липня HR-лідери OLX Робота, Shell, ArcelorMittal та ще понад 30 великих компаній поділяться найкращими практиками адаптації ветеранів у робоче середовище, підтримання ментального здоров’я команди, наймання в умовах кадрового голоду та використання інновацій в HR Забронювати участь

Про це стало відомо під час робочої зустрічі голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олени Думи з представниками ТОВ “Крайтекс-сервіс”, управителем заводу, повідомляє агентство.

Згідно з повідомленням, вчорашнє засідання Вищого антикорупційного суду (ВАКС) щодо розгляду позову Мін’юсту про застосування санкцій до російського АТ “Невская косметика” якому досі офіційно належить завод, було перенесено.

Представники “Крайтекс-сервіс”, який є управителем заводу “Вінницяпобутхім” наголосили, що задоволення позову призведе до зупинення виробництва та втрати робочих місць, які важливо зберегти в умовах війни. В штаті підприємства працює понад 100 осіб.

Підписуйтеся на YouTube-канал delo.ua

Зазначається, що виконання рішення ВАКС та подальші дії з розпорядження активами можуть зупинити виробництво на строк до пів року. Це питання активно обговорювалося під час зустрічі, зокрема, у контексті податкових надходжень та забезпечення населення робочими місцями.

У АРМА наголосили, що критично важливо вирішити питання порядку управління активами у період між набранням чинності рішення ВАКС та оголошенням переможця аукціону. Це дозволить уникнути зупинення виробництва і забезпечити стабільне надходження коштів до державного бюджету.

Нагадаємо, що у 2022 році суд передав активи “Вінницяпобутхім” в управління АРМА, що також призвело до зупинення виробництва. Для ефективного управління арештованим майном було оголошено конкурс, переможцем якого стала компанія “Крайтекс-Сервіс”.

З того часу компанія щомісяця сплачує до державного бюджету 7,5 мільйонів гривень. У 2023 році управитель сплатив 51 мільйон гривень, а у 2024 році – вже 36,4 мільйони гривень, загалом принісши державі понад 87 мільйонів гривень.

Додамо, “Вінницяпобутхім”, в свою чергу, був відомий як виробник прального порошку “Ушастий нянь”. Зазначимо при цьому, що рішення про передачу заводу в управління “Крайтекс-Сервісу” в квітні було схвалене Антимонопольним комітетом.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *