Якщо ваша сім’я дуже любить шоколадне печиво або торти, а ви любите працювати з тістом, варто оцінити свої можливості і спробувати спекти щось вдома у вільний час.
Щоб отримати шоколадне тісто, в звичний набір з борошна, яєць, цукру і дрібки солі додають какао-порошок. Втім, варто знати, що для професійної випічки використовують не какао швидкого заварювання, який можна побачити на полицях магазинів, а спеціальний какао-порошок для випічки. Його можна придбати на сайті https://svitpekaria.com.ua/. Відмінності між двома видами какао наведено нижче:
Тип суміші
- Какао для випічки – це несолодкий какао-порошок
- Какао для пиття зазвичай є сумішшю какао-порошку та інших інгредієнтів, таких як цукор, сухе молоко або вершки.
Обробка
Якщо для випічки використовується натуральне какао, воно має більш кислий та інтенсивний смак. Такий порошок часто використовується в рецептах з содою (лужним інгредієнтом) для збалансування рН. Якщо ж відшукати алкалізований какао-порошок, то це буде какао, оброблене лугом для нейтралізації кислотності, в результаті чого смак стає м’якшим і приємнішим. Такий порошок часто використовується з розпушувачем.
Суміш для пиття може містити натуральне какао або какао голландської переробки, але його попередньо змішують для легкого приготування напоїв.
Вміст цукру
Какао для випічки не містить цукру, в той час як какао для пиття підсолоджене в різному ступені, в залежності від бренду або суміші.
Застосування
Кондитерський какао-порошок призначений для рецептів, де какао сприяє формуванню структури та смаку випічки, наприклад, тортів, печива та тістечок.
Какао швидкого заварювання призначене для пиття, а не для випікання. Воно вже підсолоджене і збалансоване за смаком.
Текстура
- Дрібний какао-порошок ідеально підходить для змішування з сухими інгредієнтами в рецептах.
- Суміш для пиття може мати більш грубу або гранульовану консистенцію через додавання цукру та сухого молока.
Заміна питного какао на какао для випічки в рецептах може змінити солодкість і текстуру через додавання цукру та інших інгредієнтів. Можливо, вам доведеться зменшити кількість цукру в рецепті. Для досягнення найкращих результатів використовуйте тип какао, зазначений у рецепті або відповідно до призначення.