Відправка військ КНДР у Росію — у ЄС виступили з першою офіційною заявою — новини Україна

У ЄС знають про ситуацію з військами КНДР. Там глибоко стурбовані

© depositphotos/pk_fabrik13_art Аналітики вже звернули увагу на доволі слабку реакцію європейських лідерів, припустивши, що вони чекають на результати виборів у США. 

Експерти починають критикувати Євросоюз за відсутність реакції на відправку військ КНДР у Росію. Тому там опублікували офіційний коментар, заявивши про свою глибоку стурбованість та закликавши Північну Корею припинити підтримку окупаційних сил. Дії Пхеньяну у документі назвали серйозним порушенням міжнародного права, яке мало б “серйозні наслідки для європейського та глобального миру та безпеки”.

“Поглиблення військового співробітництва Росії з КНДР посилає чітке повідомлення: попри заявлену готовність до переговорів, Росія щиро не зацікавлена ​​у справедливому, всеосяжному та тривалому мирі”, — сказано у зверненні. 

Там також заявили про посилення ескалації з боку РФ. У ЄС впевнені, що так агресор “відчайдушно шукає будь-якої допомоги для своєї війни”. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський попереджав, що з 12 тисяч військових, які КНДР відправила на підмогу Росії, агресор міг сформувати дві бригади. Деякі сили вже перекинути на фронт у Курській області. Джерела ZN.UA в Міноборони вважають, що присутність північнокорейців не матиме істотного впливу на театр воєнних дій на Донбасі, проте вона може змінити ситуацію якраз у російській прикордонній зоні. Детальніше про це читайте в статті Володимира Кравченка “Солдати Кім Чен Ина в степах України”.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *