Солдати КНДР у Росії – експерти про виклики на фронті в Україні – новини України

У солдатів КНДР на фронті в Україні можуть виникнути проблеми: які саме

© Getty Images Однак потенціал північнокорейських військових все ж таки не варто недооцінювати.

Декілька тисяч солдатів КНДР вже перебувають у Росії, щоб через деякий час вирушити воювати проти України. При цьому на думку експертів, при виконанні бойових завдань на українській території солдати з Північної Кореї можуть мати деякі труднощі, пише Володимир Кравченко у статті «Солдати Кім Чен Ина в степах України».

По-перше, мовний бар’єр, ймовірно, дуже ускладнить координацію дій північнокорейських та російських частин. По-друге, може позначитися відсутність бойового досвіду.

«Але не слід недооцінювати бойовий потенціал північних корейців», – наголошує Кравченко.

Не варто також забувати про слова керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова про те, що північнокорейські солдати будуть мотивованими. Адже вдома вони мають сім’ї, які можуть страчувати, якщо справи підуть погано.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський попереджав, що із 12 тисяч військових, які КНДР відправила на допомогу Росії, агресор може сформувати дві бригади.

Адміністрація президента Південної Кореї закликала до негайного виведення військ КНДР із Росії. Сеул попередив, що у відповідь може поставити Україні летальну зброю, якщо військові зв’язки між Пхеньяном та Москвою «зайдуть надто далеко».

США також офіційно підтвердили, що Північна Корея направила своїх військових до Росії. У Білому домі заявили, що якщо військові КНДР візьмуть участь у війні, вони стануть легітимною метою української армії.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *