Атака Шахедами-затримано двох навідників на важливі об’єкти

У Києві затримано двох коригувальників - вони наводили

© СБУ Зрадників, які шукали легкого заробітку, завербували дистанційно

Службою безпеки України у Києві затримано двох російських агентів, які діяли у Київській та Чернігівській областях. За дорученням “кураторів” з РФ, вони наводили “шахеди” на лінії електропередач на півночі України та радіолокаційні станції ЗСУ.

Про викриття зловмисників повідомила Служба безпеки України на офіційній сторінці у Фейсбуці.

Коригувальники (двоє киян віком 21 та 17 років), дистанційно завербованих ГРУ, виконували всі завдання, які поставила їм ворожа розвідка.

Маючи у своєму розпорядженні автомобіль, зловмисники об’їжджали території обох областей, намагаючись виявити бойові позиції Радіолокаційних станцій ЗСУ, які обороняють повітряний простір столиці і навколишніх регіонів. 

Як підкреслює СБУ, зрадники и знімали об’єкти інфраструктури за допомогою камер мобільних телефонів з додатковим живленням, які ховали у замаскованих коробах поблизу опорних ліній електропередач. Також фігуранти фіксували наслідки дронових атак агресора на енергетичні об’єкти на півночі України.

Контррозвідники СБУ викрили зрадників, задокументували їхні злочини і затримали за адресами проживання. Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони із доказами комунікації з російським ГРУ.

“Слідчі Служби безпеки повідомили агентам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), – повідомила СБУ. – Злочинні дії 21-річного фігуранта додатково кваліфіковано за ч. 1 ст. 304 Кримінального кодексу України (втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність)”.

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України та Нацполіція затримала агентів воєнної розвідки РФ (ГРУ), які готували теракт у Києві. Затриманими виявились 20-річна жителька Запоріжжя та її 26-річний співмешканець, повідомили в СБУ. За завданням ворожої розвідки ці двоє мали підготувати саморобну вибухівку та підірвати її в одному з багатолюдних місць Києва. Зокрема, росіянам потрібна була максимальна кількість загиблих серед мирних жителів столиці. Так ворог хотів посіяти паніку серед українців.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *