Звільнили частину території на Харківщині – у Хартії розповіли, де саме

Українські військові звільнили частину території в районі Липців – «Хартія»

© Getty Images У «Хартії» кажуть, що там ініціатива в руках ЗСУ.

Минулого тижня на Харківщині завершилася кількамісячна фаза операції, під час якої вдалося звільнити території в районі Липців. Про це повідомив представник пресслужби 13-ї бригади оперативного призначення НГУ «Хартія» Володимир Дегтярьов в ефірі «Еспресо».

«Липці – це стратегічно важлива ділянка, адже коли бригада «Хартія» зайшла на Харківщину в травні цього року, ми зустріли ворога під час їхнього наступу вже на околицях Липців, звідки нам вдалося їх вибити. Власне, всі ці місяці ми продовжуємо відштовхувати їх разом із дружніми підрозділами далі на північ, до кордону. Минулого тижня завершилася чергова фаза великої операції, яка тривала кілька місяців. Силам оборони вдалося звільнити ще одну ділянку перед Липцями», – розповів Дегтярьов.

За його словами, на півночі Харківської області українським військовим вдається перехоплювати ініціативу та по трохи звільняти наші території. При цьому Дегтярьов зазначив, що специфіка дій залежить від місцевості. А Липці оточені полями, там лише де-не-де є лісові масиви, лісопосадки та лісосмуги. Тому в тому районі основні бої ведуть саме за такі лісові масиві, адже зона оборони на відкритій місцевості не має сенсу.

«Основне завдання для нас – це виконати певні дії, щоб мати можливість зненацька перехопити ініціативу, зайти, захопити плацдарм у лісосмузі та рухатися далі. Власне, це й відбувалося під час звільнення останніх територій», – додав Дегтярьов.

Раніше повідомлялося, що бійці Головного управління розвідки Міноборони провели успішну операцію в Харківській області. Захисники зачистили від окупантів 400 гектарів лісу на північ від Липців.

Своєю чергою командир батальйону ударних безпілотників «Ахіллес» 92-ї окремої штурмової бригади Юрій Федоренко заявив, що на одній з ділянок фронту в Харківській області формуються передумови для вибиття росіян із зайнятих позицій та деокупації територій. Він також зазначив, що у районі Липців ініціатива перебуває у руках ЗСУ.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *