Чи відправила КНДР війська у Росію — у НАТО досі немає підтверджень

Наразі я не можу підтвердити відправку війська КНДР у Росію — Рютте

© EPA/ Olivier Matthys Він чекає зустрічі з фахівцями з Південної Кореї, які поділяться власними даними щодо посилення цієї співпраці. 

Росія посилить ескалацію, якщо відправить війська КНДР на фронт в Україні, проте поки що підтверджень таких дій з боку РФ немає, наголосив генсек НАТО Марк Рютте. 

“Це була б… значна ескалація, — заявив він під час брифінгу з прем’єр-міністром Естонії Крістеном Міхалоном. — На цей момент я не можу це підтвердити. Крім того, ми отримаємо останні новини з Південної Кореї на початку наступного тижня”. 

Позавчора, 21 жовтня, генсек мав розмову з президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем, з яким сторони поговорили про співпрацю Москви з Пхеньяном, а Сеула — з Альянсом. Згодом той пообіцяв, що країна відправить своїх фахівців у штаб-квартиру НАТО наступного тижня. Після спілкування з ними, впевнений Рютте, точно буде відомо, чи підтримує Північна Корея РФ у війні шляхом відправки військ.  

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський попереджав, що з 12 тисяч військових, які КНДР відправила на підмогу Росії, агресор може сформувати дві бригади. Їх, за даними очільника ГУР МО Кирила Буданова, повинні перекинути на фронт у Курській області 23 жовтня, тобто сьогодні. Втім, скільки саме північнокорейців прибуде на цю ділянку і яке у них буде екіпірування — невідомо. 

Про зростання участі Північної Кореї в російсько-українській війні розповіла Наталія Бутирська у статті “КНДР проти України: Путін вже в боргах перед Кім Чен Ином”.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *