Саміт БРІКС у Казані ‒ Путін хоче отримати механізми для підтримки війни проти України

Росія може використати саміт БРІКС для підтримки війни в Україні ‒ ISW

© EPA-EFE/MAXIM SHEMETOV Москва хоче зміцнити свою зв’язки з низкою держав для підтримки своєї військової агресії.

Росія, спробує скористатися самітом БРІКС для розробки механізмів, що сприятимуть підтримці її війни проти України. Зокрема Кремль планує укласти нові угоди з незахідними країнами, щоб зменшити вплив санкцій.

Про це йдеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

На саміт у Казань приїхали 36 світових лідерів, а також, зокрема генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш і так званий міністр торгівлі та промисловості уряду Талібану Нуруддін Азізі.

На полях заходу російський диктатор Владімір Путін зустрівся з очільником Китаю Сі Цзіньпіном. Під час зустрічі вони підкреслили важливість багатосторонніх відносин між їхніми країнами, а Сі зазначив, що БРІКС є важливим інструментом глобальної стратегічної співпраці. Путін також обговорив із прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді та президентом ПАР Сирілом Рамафосою питання двосторонніх відносин, створення багатополярного світового порядку та використання національних валют у взаємних торгових розрахунках. Моді, зі свого боку, знову наголосив на необхідності якнайшвидшого мирного врегулювання війни в Україні, пропонуючи Індію як потенційного посередника.

У своєму звіті ISW зазначає, що Росія, ймовірно, намагатиметься використовувати саміт БРІКС для демонстрації своїх зусиль зі зміцнення глобальних зв’язків із незахідними країнами. Це може включати укладення нових угод і створення торгових механізмів, які допоможуть Росії пом’якшити наслідки західних санкцій та підтримати свої військові операції в Україні.

Раніше президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва повідомив, що він не зможе поїхати в Росію на саміт БРІКС, оскільки він перебуває на лікуванні ‒ посадовець впав і вдарився потилицею. За висновками лікарів, йому не можна напружуватися і потрібно перебувати під наглядом.

Нагадаємо, генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Марк Рютте прокоментував участь Туреччини у саміті БРІКС. За його словами, право країни співпрацювати з іншими державами є суверенним, а контакти Анкари з Москвою не впливають на відданість турецької влади НАТО.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *