Мобілізація в Україні 2024 – чи можуть призвати у 50 років

Загальна мобілізація: чи призивають чоловіків старше 50 років

© Getty Images Пояснення дали у ТЦК та СП.

Через війну, яку розпочала РФ, в Україні триває загальна мобілізація і воєнний стан. За інформацією члена комітета Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федора Веніславського, в нашій країні діє директива, яка обмежує мобілізацію чоловіків 50-60 років.

Заступник начальника центру – начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Сергій Монукало в інтервʼю «Главреду» розповів, як наразі виглядає призов чоловіків цього віку.

Він зазначив, що процедура мобілізації цих військовозобов’язаних наразі є абсолютно прозорою.

«Заборони як такої немає – такі особи призиваються за письмовою згодою військових частин окремим мобілізаційним розпорядженням і до тих частин, які не потребують особливих вимог для військовозобовʼязаних. Тобто не до військово-штурмових військ, а до підрозділів забезпечення або до державної служби спеціального транспорту (ДСПП)», – пояснив він.

Відповідно, такі військовозобов’язані проходять ВЛК на стан придатності, з ними працюють рекрутери з відповідних військових частин, спілкуються з ними в ТЦК, і за результатами співбесіди виписують відношення до військової частини та відповідну військову спеціальність. Після цього списки затверджуються Генеральним штабом, і в мобілізаційному розпорядженні вказуються конкретні прізвища, аби людина розуміла, що вона нікуди до іншої частини чи на іншу спеціальність не поїде.

Деякі чоловіки можуть отримати бронь від мобілізації. Нагадаємо, чи можуть відмовити у бронюванні тим, хто не оновив свої дані.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *