США виділяють допомогу на виробництво українських ударних дронів – Зеленський розповів деталі

Зеленський: США готують нові пакети допомоги на виробництво українських дронів

© прес-служба Володимира Зеленського Зеленський сподівається, що український ВПК до кінця року може отримати до 8 мільярдів доларів.

Україна має домовленість зі Сполученими Штатами Америки щодо кількох пакетів допомоги, яких спрямують на виробництво українських далекобійних дронів. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з журналістами, передає “Суспільне”.

“Сьогодні 400 млн доларів. Також найближчими днями ще один пакет повинен бути на 800 млн доларів – це перший транш на нашу далекобійність. Потім має бути наступний транш, також на далекобійність, у розмірі 700-800 млн”, – сказав Зеленський.

За словами Зеленського, також обговорювалося питання, яка частина з домовлених 8 мільярдів доларів буде до кінця року у вітчизнянім виробництві.

“Звісно, хотілося б усі їх отримати”, – наголосив глава держави.

Міністр оборони США Ллойд Остін у рано вранці понеділок, 21 жовтня, прибув до Києва з неанонсованим візитом напередодні виборів президента США. Під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським Остін оголосив про виділення нового пакету військової допомоги Україні на 400 мільйонів доларів. Його візит в Україну відбувся за два тижні до виборів президента США, які заплановані на 5 листопада, і може бути його останньою поїздкою в Україну в ролі міністра оборони. Згодом Зеленський також повідомив про те, що готується окремий пакет на 800 млн доларів, який буде спрямовано на виробництво українських дронів. 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *