Південна Корея може надати Україні летальну зброю

Південна Корея може направити в Україну своїх військових та надати летальну зброю

© Getty Images В Сеулі переглядають своє небажання надавати Києву зброю.

Сеул може надіслати в Україні своїх військових і розвідку, а також можливо розгляне можливість надання Україні летальної зброї. Про це пише Newsweek із посиланням на південнокорейські ЗМІ.

Ці заходи є кроком у відповідь на відправку Північною Кореєю своїх військових для участі у розпочатій Москвою війні проти України на боці Росії.

У повідомленні із посиланням на представника південнокорейської розвідки йдеться, що уряд і військові Південної Кореї розглядають план відправки в Україну певної кількості персоналу, включаючи офіцерів розвідки, які спеціалізуються на Північній Кореї,  та експертів з тактики противника.

Південнокорейські військові в Україні надаватимуть послуги перекладу та братимуть участь у допитах взятих українцями у полон північнокорейських солдатів.  Вони також надаватимуть Києву інформацію про військову тактику, доктрину та операції КНДР.

Пізніше на брифінгу міноборони Південної Кореї повідомило, що готове розглянути заходи щодо можливих поставок летальної зброї в Україну. 

Досі упродовж російсько-української війни Сеул надав Києву виключно гуманітарну допомогу.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея має намір підготувати 10 тисяч солдатів з різних родів збройних сил для війни проти України на боці Росії, попередивши, що участь КНДР може стати «першим кроком до світової війни».

 

 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *