Ситуація у Харківській області 24 вересня — росіяни обстрілюють трасу, яка забезпечує логістику ЗСУ, карта — новини Україна

Росіяни фактично взяли під вогневий контроль головну логістичну артерію ЗСУ у Харківській області — військовий

© Генеральний штаб ЗСУ Та на цій ділянці штурмові дії проводять і Сили оборони, їм вдається відбивати позиції. 

Військовослужбовець 77-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ Віктор Петрович розповів, що росіяни фактично контролюють вогнем головну логістичну артерію захисників у Харківській області — трасу Борова-Куп’янськ Вузловий-Куп’янськ. Під час телеефіру на каналі “Київ 24” він прокоментував інформацію аналітиків про погіршення ситуації в районі населеного пункту Піщане, підтвердивши, що загроза для логістики на цьому напрямку існує. Зараз захисники намагаються завадити просуванням ворога. 

Він назвав ситуацію на цій ділянці циклічно-активною протягом тривалого часу, вона не послабляється. До того ж, попри перевагу окупантів в особовому складі, туди кинули ще й вагнерівців. Про це захисники дізналися, виявивши тіло з шевроном ПВК. 

“Щоб ви розуміли, втрати ворога більш ніж на порядок вище, ніж у нас. І вони все одно продовжують тиснути”, — зазначив він.

Військовий наголосив, що періодично ЗСУ відбивають позиції, які контролюють росіяни на цій ділянці. 

“Коли ворог зайняв якусь позицію, поки не закріпився, поки не налагодив логістику, його набагато легше вибити, ніж коли налагодить логістику, буде підвіз БК, ротації, — пояснив він. — На цьому етапі його швидко можна уразити тими ж FPV-дронами. Дуже ефективно просто закидати цими дронами, поки не підтягли туди РЕБ. Тому так, є певні штурмові дії (з боку Сил оборони — ред.), не масовані, але в певних операціях вони присутні”. 

Нагадаємо, за даними ОТУ “Харків”, за весь час наступу у Харківській області росіяни втратили понад 16 тисяч військовослужбовців. З них 5 426 загинули, а 10 958 отримали поранення. 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *