Сирський поговорив телефоном із Тьєрі Бюркаром

Сирський поговорив із начальником Генштабу ЗС Франції

© Олександр Сирський / Telegram Обговорили поточну ситуацію та потреби України.

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський провів чергову телефонну розмову з начальником Об’єднаного штабу Збройних Сил Французької Республіки генералом Тьєрі Бюркаром. Про це у Telegram повідомляє Генштаб ЗСУ.

“Подякував генералу Тьєрі Бюркару, Уряду та народу Франції за стійку військову й політичну підтримку України. Особливу вдячність висловив за надані озброєння (передусім засоби ППО), військову техніку та боєприпаси”, – наводить Генштаб слова Сирського.

Головнокомандувач також поінформував Тьєрі Бюркара про актуальну стратегічну обстановку та хід бойових дій на різних напрямках фронту. Співрозмовники обговорили потреби Сил оборони України в критичних видах озброєння, військової техніки, боєприпасів та обладнання та узгодили спільні зусилля для розвитку українсько-французького військового співробітництва.

Як йдеться у повідомленні Генштабу, Олександр Сирський зосередив увагу свого французького колеги на воєнних злочинах російських агресорів, зокрема на продовженні ракетно-авіаційних ударів по об’єктах критичної інфраструктури України, а також на невибіркових масованих ударах по цивільних об’єктах.

Нещодавно перша група українських пілотів завершила навчання у Франції.

Нагадаємо, Євросоюз передасть Франції 300 мільйонів євро з прибутків від заморожених російських активів. На ці кошти буде закуплено озброєння у французької промисловості для України.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *