Ракетні загрози 15 червня – росіяни імітували пуск крилатих ракет

Росіяни підняли в небо стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, проте ракети по Україні так і не запустили

Повітряна тривога через фальшиву загрозу тривала майже три години.

Сьогодні, 15 червня, близько 2.20 моніторингові пабліки повідомили про активність російської стратегічної авіації.

“Відмічено наявність двох бортів Ту-95 в районі аеродрому “Енгельс” – пише телеграм-канал monitor – “Якщо в межах Саратовської області буде проведено пуск, крилаті ракети досягнуть державного кордону за годину”.

О 2.24 моніторинговий паблік “Чому тривога | Радар” повідомив: “Попередньо, був пуск ракет типу Х-101. Очікуємо ракети у повітряному просторі України за годину”

“Станом на 02:37 нами зафіксовано входження обох бортів Ту-95 у акваторію Каспійського моря” – поінформував monitor.

О 2.49 у Повітряних Силах сповістили:  “Увага! Зберігається ракетна небезпека в областях де оголошена повітряна тривога!” Наразі тривога фіксується у більшості регіонів на сході та в центрі країни.

“На північному сході тривога триває через очікування підтвердженої інформації про пуски ракет з Ту-95МС”, – пояснив моніторинговий паблік “РАКЕТА UA | Тривога України”.

“Станом на зараз ракет на РЛС не фіксується. Ймовірно був пусковий маневр без реальних пусків.” – повідомив о 3.03 паблік “Чому тривога | Радар”. 

О 3.18 повітряну тривогу по областях розпочали скасовувати. Втім, остаточно її скасували тільки близько 5.10. Станом на цей час небо над усією Україною – чисте.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 14 червня, близько другої години ночі, росіяни підняли в небо МіГ-31К, але ракетну атаку вони лише імітували.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *